2011-05-14
 18:31:50

Tips! (Del 2)


Det går i höger varv. börjar vid C. Det är meningen att när man gjort ett varv med volterna, alltså del 1 av uppvärmningen, så ska man göra den här. Efter gjort den här, ska man byta varv på valfritt sätt och börja om på nytt. Fast då ifrån K, och göra samma sak igen!

Man börjar med skritt (strecket). Lika här som i del 1, skritten ska vara energisk och framåt på kort tygel.
Prickarna är trav, som ska vara lugn och sansad.
Dom kort strecken är galopp. Som ska vara energisk men väldigt samlad. Slirar hästen och lutar sig in mot spåret i svängen så kan du lyfta upp inner handen för att ge stöd och sen så håller du i ytter tygeln (inte dra!!) för att hästen ska böja för mycket på halsen.
När man kommer bort till A går man tillbaka i tre serpentiner med först skritt, sen trav och sist galopp. När du sedan kommer bort till C gå du vidare till M där du gör halt. Därifrån byter du varv och gör del 1 i vänster sen del 2 eller gör övningarna i samma varv ännu en gång.

Tänk på att rida ordentligt med både säte, och andra hjälper. Inget slarv. Gångarterna ska vara energiska men viktigt att tänka på att traven och galoppen inte ska vara i någon racer fart.

Hoppas att ni tyckte detta var lite kul att läsa :P



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: